Tehnične informacije o ekspandirani pločevini

Tridimenzionalnost ekspandirane pločevine prinaša vizualne prednosti, večjo togost pločevine in protidrsnost. 

Ekspandirane pločevine imajo odlično stabilnost, na voljo pa so v različnih gostotah - od neprosojnih z drobnimi zankami pa do prozornih z velikimi luknjami. 
Varujejo pred padajočimi predmeti ali pa ponujajo trdno stojišče. 
Njihova prepustnost je odvisna od velikosti odprtin ter omogoča odtekanje tekočin in prehod zraka. 
Obenem služijo kot zaščita pred vremenskimi vplivi, kot mreža za vzpenjalke, stenske obloge ali kot polnilni element za ograje. 

Če vam med bogato paleto naših ekspandiranih pločevin ne bi nobena ustrezala, lahko vaše želje izpolnimo z bogato izbiro orodij in materialov. Tako si lahko ustvarite popolnoma individualne rešitve.
 

Materiali ekspandirane pločevine

Izbirate lahko med naslednjimi materiali:

  • črna (surova) pločevina: omogoča najširše možnosti uporabe. Njeni prednosti sta enostavno varjenje in nizka cena. Površino pločevine je potrebno naknadno barvati oz. zaščititi, saj je zelo občutljiva na korozijo (rjo).
  • pocinkana pločevina: je vroče valjana črna pločevina, ki ima nanešeno plast cinka, ta pa ji omogoča korozijsko zaščito. Oznaka pločevine je DX51D.
  • nerjaveča (INOX) pločevina: ponujamo standard 1.4301. Sestava te pločevine zagotavlja zelo dobro antikorozijsko zaščito, varjenje in nadaljnjo obdelavo.
  • aluminij: prednosti aluminija so lahkost, sijajnost in korozijska odpornost. Glede na svojo majhno specifično težo pa še vseeno zagotavlja trpežnost, ki je seveda nekoliko manjša glede na ostale materiale. 

Debeline in dimenzije ekspandirane pločevine

Ekspandirana pločevina je na voljo:

  • v debelinah od 0,5 do 4 mm
  • v standardnih dimenzijah plošč: 1000 × 2000 mm, 1250 × 2500 mm, 1500 × 3000 mm in v vseh ostalih dimenzijah po naročilu
  • v kolutih po naročilu
     

Odprtost ekspandirane pločevine


 

Valjana ekspandirana pločevina


Ekspandirana pločevina                    Valjana ekspandirana pločevina                         Valjanje

 

Naročilnica

Na vaši naročilnici še ni nobenih izdelkov.