Tehnične informacije o okovju

BENKOtehna program okovja za vrata ponuja širok in integriran izbor visoko kakovostnih komponent za vrata. Pri vsakem izdelku boste našli skice, dimenzije in tridimenzionalno slikovno predstavitev.

Celotno ponudbo okovja za vrata smo razdelili v 5 skupin:

Samonosna drsna vrata

Prednosti Samonosnih drsnih vrat boste najbolj občutili v zimskih razmerah, ko bodo odpadle težave pri zatikanju ob snegu in ledu. Tudi na kamenčke, ki so delali težave pri talnih vodilih, lahko pozabite.
 
Ponujamo vam 3 različne tipe glede na širino in težo vrat.
  • SZ vodilo – standardna lahka vrata: maksimalna dolžina svetle odprtine vrat 4.500 mm (tabela nosilnosti in razponov S)
  • MZ vodilo – srednje težka vrata: maksimalna dolžina svetle odprtine vrat 8.000 mm (tabela nosilnosti in razponov M)
  • LZ vodilo – težka vrata: maksimalna dolžina svetle odprtine vrat 13.500 mm (tabela nosilnosti in razponov L)

Med različnimi tipi se boste najlažje odločili, če boste primerjali tabele nosilnosti in razponov med sabo. Lahko se odločite za nakup enega izmed kompletov, ki vključuje vse komponente ali se pa odločite za posamični nakup. Vodila lahko dobite v pocinkani izvedbi ali pa v surovi-necinkani izvedbi.

Drsna vrata

Okovje za drsna vrata lahko dobite v izvedbi V ali O glede na obliko talnega vodila. Izbirate lahko med različnimi vrstami kotalk glede na način pritrjevanja na vrata. Stabilizacijo vrat pa vam omogočajo kotalke v dosti različicah.

Viseča vrata

Okovje za viseča vrata se deli v dve skupini glede na težo visečih vrat:

Široka izbira vozičkov vam ponuja dosti različnih alternativ glede pritrditve visečih vrat na vodilo. Vertikalne ključavnice, zapahi, ročaji in vodilna kolesa so nepogrešljivi dodatki pri kompletni izvedbi visečih vrat.
 

Krilna vrata

Okovje za krilna vrata je prilagojeno vašim željam glede na pritrditev na steber in vratno krilo. Tečaji se lahko varijo ali vijačijo na jeklene stebre. Pri vijačenju na stebre so na za voljo različne ploščice glede na velikost in obliko. HW tečaj je pripravljen za vbetoniranje oz. lepljenje v betonske stebre. AB tečaji vam omogočajo pritrjevanje zgoraj in spodaj na vratno krilo. Pri stranskem pritrjevanju pa nepocinkano klemo enostavno privarite, razen pri tečaju HN 40 je čep HP 40 privarjen v vratno krilo.
 

Ostalo okovje 

Za kompletno izvedbo vrat vam je na voljo še ostali pribor:
  • ključavnice za drsna vrata (LOCK L in DOCK)
  • zobate letve za motorne pogone (V/6 IN Z/8)
  • pokrovi za stebre (ROOF B in ROOF S)
  • spodnji zaustavljalniki za krilna vrata (LIMIT, LIMIT S in LIMIT M)
  • stranski zaustavljalniki za drsna vrata (END, ES, ES N, ES PN in ES 150)

 

Naročilnica

Na vaši naročilnici še ni nobenih izdelkov.